Click for Λήμνος, Ελλάδα Forecast

Λήμνος - Lemnos

Ιστορία

Ιστορική Αναδρομή
Πένταθλο
Ήθη κι Έθιμα
  
 Φωτογραφίες

Αξιοθέατα (Sightseeing)
Χάρτης (Map of Lemnos)
 
 
Πληροφορίες
Διαμονή (Accommodation)
Συγκοινωνίες (Transport)
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Σύλλογοι

 

’η Στράτης - Agios Efstratios
Ιστορία
Ιστορική Αναδρομή
 
 
Φωτογραφίες
Αξιοθέατα (Sightseeing)
Χάρτης (Map)
 
Πληροφορίες
Διαμονή (Accommodation)
Συγκοινωνίες (Transport)
 
Επικοινωνία
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Email
 

 Θέματα για τον Πολίτη :: Δελτία Τύπου 2011

 

 

14-11-2011

Από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου (Τμήμα Κτηνιατρικής Λήμνου) ενημερώνουμε τους καταναλωτές, τους κυνηγούς και τους κονικλοτρόφους (συστηματικής & χωρικής κονικλοτροφίας) του νησιού μας, ότι πρόσφατα επανεπιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η παρουσία του ιού της μυξομάτωσης των κουνελιών σε πληθυσμούς αγριοκούνελων σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Η μυξομάτωση είναι λοιμώδης νόσος των λαγομόρφων (κουνελιών εκτροφών, άγριων και λαγών) με υψηλό σχετικά ποσοστό θνησιμότητας που χαρακτηρίζεται από ζελατινώδεις υποδόριους όγκους στην κεφαλή και τα γεννητικά όργανα, εκκρίματα πυώδη από τα μάτια (τύφλωση) και τελικώς θάνατος μέσα σε μία εβδομάδα.

Μεταδίδεται με τους ψύλλους, τα κουνούπια και άλλα αρθρόποδα, δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, τον σκύλο, την γάτα, ούτε σε άλλα οικόσιτα ζώα ή πτηνά (πρόβατα, αίγες, βοοειδή, ιπποειδή, όρνιθες, πάπιες, ινδιάνοι, περιστέρια, παπαγάλους), είναι όμως νόσος υποχρεωτικής δήλωσης και έχει μεγάλη οικονομική σημασία.

Το κρέας των κουνελιών που έχουν προσβληθεί από την νόσο, χαρακτηρίζεται ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, βάσει του κανονισμού ΕΚ853/2004, κεφάλαιο V,1.στ και ιστ, σύμφωνα με τα οποία, προέρχεται από ζώα που πάσχουν από γενικευμένη νόσο, εμφανίζουν ιαιμία (παρουσία ιών στο αίμα και ιστούς) και εμφανίζουν παθοφυσιολογικές αλλοιώσεις και ανωμαλίες στη σύσταση και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Οι κυνηγοί και οι ιδιοκτήτες των κουνελιών πρέπει να ενημερώσουν άμεσα το Τμήμα Κτηνιατρικής Λήμνου όταν διαπιστώσουν ύποπτα για τη νόσο ζώα (λαγόμορφα). Οι κονικλοτρόφοι επιπλέον θα πρέπει προληπτικά να μεριμνήσουν για την καταπολέμηση των μεταφορέων του ιού (κουνούπια, μύγες, ψύλλοι, ψείρες, τρωκτικά), να αποτρέπουν την είσοδο αυτών στις εκτροφές με τη χρήση σιτών στις εισόδους και άλλα πρόσφορα μέσα.

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2254 0 22302 και 2254 0 71241.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου

 

 

Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

 
Επιστροφή

Επιστροφή

 
Εκτύπωση άρθρου

Εκτύπωση

 
Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων Λήμνου

Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων

 
Υγεία και Πρόληψη

Υγεία & Πρόληψη

 


Γεωπονική Επικαιρότητα

 
 Ράδιο ’λφα Ζωντανά!
 
Limnos Fm 100 ζωντανά!
 
ΣΥΖΕΥΞΙΣ
 
Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο
 

Λ. Δημοκρατίας,  Μύρινα Λήμνου,   81400, Ελλάδα || Τηλ. 2254351200,  Φαξ: 2254351260

Copyright © 2011, Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου